Maak kennis met: Rick Hagendijk

Maak kennis met: Rick Hagendijk

Rick Hagendijk is onze nieuwe aanwinst op het gebied van UI/UX design. Hij is 24 jaar oud, woont in Delft, en volgt momenteel de master 'Design for Interaction' aan de TU Delft, waar hij eerder al zijn bachelor diploma Industrieel Ontwerpen behaalde. 

 

Wat maakt UI/UX zo interessant?

"Interactie ontwerpen gaat over de interactie - of user experience - van de gebruiker met een product. Want producten werken op een bepaalde manier, maar vindt de gebruiker dat wel duidelijk? En is de huidige interactie wel gewenst? Of kan die op bepaalde punten verbeterd worden? Dit zijn vragen waar ik mij in mijn opleiding mee bezig houd. In de projecten die ik in mijn studie deed kwamen User Interfaces (UI) vaak terug als onderdeel van het eindontwerp. Ik vind UI/UX design een interessante tak van ontwerpen die in mijn studie maar deels wordt belicht. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een interessante stageplek waar ik UI/UX design meer zou kunnen verkennen."

En zo belandde Rick bij Eye-C als UI/UX trainee. "Vanuit de uni hoefde ik geen verplichte stage te volgen, dus ik heb deze kans vrijwillig opgezocht en aangepakt om meer te leren over UI/UX design. Daarnaast vind ik het sowieso interessant om ervaring op te doen binnen een 'echt' bedrijf. Afstuderen en daarna meteen gaan werken zonder praktijkervaring vond ik een gemiste kans, dus ik dacht: laat ik eerst een stage gaan doen."

 

Veelzijdig op de werkvloer en in zijn vrije tijd

Rick pakt verschillende UI en UX werkzaamheden op en krijgt zo een goed beeld van wat het vakgebied in de praktijk inhoudt. Of het aan zijn verwachtingen voldoet? "Ja, zeker, mijn verwachtingen lijken te kloppen. Ik denk dat ik in de toekomst wel graag meer op UX zou willen zitten. Die User Experience is iets wat me toch het meest aanspreekt. Ik vind het leuk dat ik binnen Eye-C een stukje van allebei meekrijg."

Naast UI/UX design trainee is Rick één dag in de week actief als monteur van nooddouches: een tijdelijke douche voor als mensen een verbouwing hebben. En die twee rechterhanden gebruikt hij ook in zijn vrije tijd. "Ik vind het leuk om aan hobby projecten te werken; DIY projectjes of bijvoorbeeld domme dingen 'slimmer' maken. Daarnaast spreek ik graag af met vrienden en kom ik tot rust bij een wekelijks lesje yoga."

 

Rick versterkt Eye-C de komende maanden op het gebied van UI/UX design. Wij zijn blij met Rick in ons team!

 

Ben jij ook op zoek naar een stage in webdesign of een stage UI/UX design? En lijkt het je leuk om het design team van ons online marketing bureau te versterken? Kijk gerust of we een (stage) vacature hebben openstaan! 

Bekijk onze vacatures!