Het belang van een goed zoekwoordenonderzoek

Zet de eerste stap naar SEO succes en verbeter je online vindbaarheid met strategisch zoekwoordenonderzoek.

Een goed zoekwoordenonderzoek is de basis

Online marketing en SEO (Search Engine Optimization) beginnen met een goed uitgedacht zoekwoordenonderzoek. Weten waar jouw doelgroep op zoekt in Google is essentieel voor een sterke online strategie en voor een goed vindbare website. Het is het startpunt van de SEO strategie en voor het inrichten van online marketingcampagnes.

Met een uitgebreide zoekwoordenanalyse kunnen onze SEO marketeers jouw contentstrategie verder uitwerken zodat je er nog meer resultaten mee kan behalen. We gebruiken het zoekwoordenonderzoek niet alleen voor SEO teksten, maar ook voor SEA campagnes, Google Mijn Bedrijf en de technische SEO.

Wil je jouw SEO marketing kickstarten met een goed zoekwoordenonderzoek? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact met onze experts

Zoekwoordenanalyse door onze SEO experts

Een zoekwoordenanalyse is een belangrijke investering wanneer je jouw SEO marketing naar een hoog niveau wil tillen. Met een uitgebreide zoekwoorden analyse verzamelen we de zoekwoorden en variaties die aansluiten op jouw bedrijf, branche, diensten of producten en waar jouw klant doelgroep online naar zoekt. Door deze zoektermen in kaart te brengen kunnen we deze koppelen aan pagina’s op je website. Samen met een goede techniek zorgen we dat je website goed wordt geoptimaliseerd op organische vindbaarheid.

De relevante zoektermen met een hoog zoekvolume verwerken we vervolgens in de content van SEO teksten. De kwaliteit en inhoud van de tekst zelf moet daarbij natuurlijk ook goed zijn. Onze SEO copywriters zorgen ervoor dat jouw SEO teksten niet alleen goed ranken, maar ook is gericht op het op de juiste wijze bereiken van jouw doelgroep en goed converteren.

Wanneer we een zoekwoordenonderzoek uitvoeren, lopen we een aantal vaste onderdelen na:

  1. We verdiepen ons in jouw bedrijf en de diensten of producten die je aanbiedt. Zo weten we welke zoektermen aansluiten bij jouw bedrijf.
  2. We nemen een intake af zodat we ons verder kunnen verdiepen in je diensten, je doelgroep leren kennen én weten waar je vooral niet mee geassocieerd wilt worden. Dit laatste zorgt ervoor dat we niet op de verkeerde zoektermen zullen inzetten.
  3. We analyseren de concurrenten en de markt waar jouw bedrijf zich in bevindt. Hier halen we ook interessante en relevante zoektermen uit.
  4. Vervolgens voeren we met al deze informatie de zoekwoordenanalyse uit. Hierbij nemen we verschillende variaties van relevante zoekwoorden mee en kijken we naar gerelateerde zoektermen die aansluiten bij jouw bedrijf en diensten.

Vanuit de zoekwoordenanalyse werken we een contentstrategie uit waarbij we de SEO content in kaart brengen voor je website en bijvoorbeeld SEA campagnes kunnen bouwen.

Waarom een SEO zoekwoordenonderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek geeft je vele waardevolle inzichten waarmee je jouw online vindbaarheid en conversies kunt verhogen. Na het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek weten onze SEO experts precies welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt en wat de zoekintenties van jouw doelgroep zijn.

Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek geeft bovendien interessante kansen om relevante content te schrijven met zoektermen die een kleiner zoekvolume hebben. Als full service online marketingbureau kunnen we je volledig ontzorgen op het gebied van SEO en SEA. We denken een gedegen strategie uit en voeren een zoekwoordenonderzoek uit.

Bij Eye-C Multimedia gebruiken we professionele SEO tools waarmee we inzicht krijgen in de zoektermen en zoekvolumes die relevant zijn voor jouw bedrijf. Daarnaast kunnen we met deze tools meten hoe jouw website en teksten scoren op de verschillende zoektermen. Deze data implementeren we in de verdere contentstrategie. Zo blijft jouw SEO up to date en benutten we zo veel mogelijk kansen om jouw positie in Google te verhogen.

Afspraak maken

Zoekwoordenonderzoek met gratis scan

Benieuwd waar jij met je SEO staat? Vraag een gratis quickscan aan waarin we de status van jouw SEO scannen. Vanuit daar kunnen we een advies uitbrengen voor SEO werkzaamheden en een zoekwoordenonderzoek uitvoeren om jouw positie in Google een boost te geven.

Neem contact op met onze experts om jouw SEO naar een hoger niveau te tillen!

Marketing scan banner

Doe een gratis kansenonderzoek t.w.v. € 400,-

90% van de bedrijven laat online groeikansen liggen

Marketing scan banner