Nieuwe HR website voor Reinders & Van Soest

Nieuwe HR website voor Reinders & Van Soest

Klant: Reinders & Van Soest

Industrie: Human Resource Management

Services: Webdesign, webdevelopment, SEO

 

Uitdaging

Reinders & Van Soest, een toonaangevend HRM-bedrijf, had een complete herziening van hun website nodig, met een focus op SEO, menustructuur, en een fris en modern design. Het project omvatte een uitgebreide planning, inhoudsanalyse, en nauwkeurige coördinatie tussen verschillende teams.

 

Het samenvoegen van meerdere domeinen en een breed dienstenaanbod

HR-bureau Reinders & Van Soest stond voor een uitdagende taak. Het samenvoegen van twee verschillende domeinen, elk met uitgebreide informatie en diensten, tot één enkele, gebruiksvriendelijke en heldere website was hun doel. De wens om de inhoud te ondersteunen en op de lange termijn te investeren in SEO voegde extra complexiteit toe aan het project. Een uitdaging die wij graag aangaan!

Met de domeinen reindersenvansoest.nl en reindershrm.nl verspreidden hun diensten zich over meerdere platformen. Bovendien was het bedrijf gegroeid en was het dienstenaanbod in omvang en diversiteit uitgebreid. Dit resulteerde in de behoefte aan een nieuwe website die niet alleen als informatiebron fungeerde, maar ook als reflectie van hun geëvolueerde bedrijfsstrategie.

De ‘scope creep’ aanpakken

Om deze uitdaging aan te gaan was een grondige herziening nodig van het webdesign, moesten alle teksten herschreven worden en waren nieuwe foto’s nodig. De scope van het project was aanzienlijk, met 30 dienstpagina's, 20 medewerkers, waardoor maar liefst 50 webpagina's gerealiseerd moesten worden. 

Een interessant aspect van dit project was het fenomeen 'scope creep'. Dit komt vaak voor bij webdesignprojecten, waarbij het proces van het creëren van een nieuwe website het bedrijf dwingt om hun eigen aanbod en bedrijfsstrategie opnieuw te evalueren. Hierbij boden we de juiste begeleiding en zorgden we dat de bedrijfsstrategie en nieuwe inzichten goed aansloten op het websiteproject en het design.

Om een unieke uitstraling te creëren en tegelijkertijd de SEO-aspecten te optimaliseren, kozen we ervoor om modulaire layouts te ontwikkelen in plaats van standaard layouts. Hierdoor kon de inhoud op een flexibele manier worden gepresenteerd zonder afbreuk te doen aan de inhoudelijke integriteit.

Het bundelen van onze diensten

Bij Eye-C Multimedia hebben we een breed scala aan diensten die we hebben ingezet en gebundeld om dit project succesvol te voltooien:

  • Design en Development: Een nieuwe, moderne website werd ontworpen en ontwikkeld om de verschillende diensten van Reinders & Van Soest overzichtelijk te presenteren.
  • Fotografie en Beeldmateriaal: Middels een samenwerking met een fotograaf hebben we een uitgebreide fotoshoot van drie dagen gehouden. Hieruit kwamen meer dan 150 nieuwe afbeeldingen waarmee we de website konden verrijken en de authenticiteit van het bedrijf benadrukken.
  • AI-ondersteuning: Ter ondersteuning gebruikten we AI-tools om de nieuwste foto's te matchen met de bestaande branding en om een naadloze visuele ervaring te bieden.
  • Basis SEO-optimalisatie: De website werd geoptimaliseerd met de juiste SEO-zoekwoorden, zonder afbreuk te doen aan de leesbaarheid en kwaliteit van de inhoud.

Het eindresultaat is een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke website die het brede scala aan diensten van Reinders & Van Soest effectief presenteert. Bovendien biedt de website ruimte voor toekomstige groei en optimalisatie, wat van cruciaal belang is in een snel veranderend digitaal landschap.

Met een focus op design, inhoud, en SEO-optimalisatie, leverde ons team een nieuwe website af die niet alleen functioneel is, maar ook een weerspiegeling van de evoluerende bedrijfsstrategie. Hoewel de scope van het project groot was, zijn we zeer tevreden met het resultaat en kijken we uit naar wat de website in de toekomst zal opleveren. We zullen ons nu bezighouden met de online marketing om de diensten van Reinders & Van Soest te promoten bij de gewenste doelgroep en hun online doelen te behalen.

Interesse in een nieuwe website? Schakels onze experts in!

Neem contact op