Gehackt op Facebook? Voorkom het in 5 essentiële stappen!

Gehackt op Facebook? Voorkom het in 5 essentiële stappen!

Cybercriminelen en hackers proberen op allerlei manieren je social media account te hacken en je persoonlijke gegevens te achterhalen. Ze worden steeds slimmer en veel mensen zijn hier het slachtoffer van. Daarom willen we graag in deze blog een aantal tips uitlichten waarmee je jouw social account veilig stelt. Ben je al gehackt? Ook dan helpen we je graag! 

Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen bij dit soort problemen. Neem gerust contact op bij vragen over de beveiliging van je account of verdachte mails.

Direct contact

 

Onze tips om hacken te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Als je social account gehackt is, kost het enorm veel tijd om dit op te lossen. Daarom is het belangrijk om je account goed te beveiligen en oplettend te zijn wanneer je bijvoorbeeld mailtjes krijgt van het zogenaamde Facebook team. Hieronder lees je een aantal tips waarmee jij het hacken van je social account kunt voorkomen.

Gebruik een sterk wachtwoord

Een simpel wachtwoord is een makkelijk doelwit voor hackers. Gebruik een sterk wachtwoord dat bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Vermijd wachtwoorden zoals 123456 of qwerty. Probeer ook niet hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor al je online accounts, als een van je wachtwoorden wordt onthuld, kan een hacker toegang krijgen tot al je andere online accounts. 

Sla ook nooit je wachtwoorden op in je browser. Gebruik een online kluis om al je wachtwoorden op te slaan, zoals Lastpass. Hier houd je al je wachtwoorden veilig achter slot en grendel.

Schakel tweestapsverificatie in

Tweestapsverificatie is een extra beveiligingslaag die je kunt toevoegen aan jouw social account. Naast het invoeren van jouw wachtwoord, moet je ook een code invoeren die naar je telefoon of e-mail wordt verzonden. Zo kan een hacker, zelfs als deze jouw wachtwoord heeft, geen toegang krijgen tot jouw account.

Werk regelmatig je apps en software bij

Social media-platforms en apps brengen regelmatig updates uit om de beveiliging te verbeteren en eventuele zwakke plekken te dichten. Zorg ervoor dat je jouw apps en software altijd bijwerkt naar de nieuwste versies om te voorkomen dat hackers de verouderde versies gebruiken om toegang te krijgen tot jouw account.

Wees voorzichtig met het klikken op links

Hackers gebruiken soms phishing-mails om login-informatie te stelen. Deze e-mails lijken afkomstig te zijn van een legitieme bron en bevatten een link die je naar een valse website leidt. Wees voorzichtig bij het klikken op een link, vooral als je de afzender niet kent. 

Controleer daarnaast de URL van de website om er zeker van te zijn dat deze legitiem en veilig is. En vul nooit je gegevens in! Facebook zal hier nooit om vragen. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op. We kijken graag met je mee om te controleren of het geen spam is.

Voeg een tweede beheerder toe aan je bedrijfsprofiel

We raden aan om een tweede beheerder toe te voegen aan je Facebook bedrijfsprofiel. Mocht je toch een keer onverhoopt gehackt worden en uit je account gegooid worden, dan kan je het nog terughalen via de tweede beheerder. Schakel onze specialisten in om je hiermee te helpen.

Hulp nodig?

 

Ik ben gehackt, wat nu?

Mocht het zo zijn dat je Facebook account al gehackt is, doe dan het volgende:

  1. Neem dagelijks contact op met Facebook Support om via hen je account terug te halen. Let op! Je kan Facebook NIET bellen. Via een contactformulier kan je met ze in contact komen en met de Supportlijn chatten. Er zijn veel fake advertenties die door hackers worden gemaakt waarmee ze zich voordoen als Facebook. Val niet voor deze truc en neem bij twijfel altijd contact met ons op.
  2. Schakel onze specialisten in. Wij zullen ook contact opnemen met Facebook en ons uiterste best doen om je account weer terug te halen. Wees er wel van bewust dat dit een lange tijd kan duren. Zorg dus altijd dat je accounts goed beveiligd zijn.

Social media is een belangrijk onderdeel van online marketing. Het is daarom uiterst belangrijk dat je accounts goed beveiligd zijn zodat je geen belangrijke data en al je volgers verliest, of dat meerdere accounts gehackt worden.

Door een sterk wachtwoord te gebruiken, tweestapsverificatie in te schakelen, voorzichtig te zijn bij het klikken op links en een tweede beheerder toe te voegen, kun je hackers tegenhouden en de veiligheid van jouw social account waarborgen. Door bewust te zijn van mogelijke beveiligingsrisico's en deze tips toe te passen, kun jij in alle rust je social media blijven gebruiken.

Twijfel je over een verdacht mailtje, of weet je niet zo goed hoe je jouw account moet beveiligen? Neem altijd contact met ons op. Bel gerust en we kijken graag met je mee. Zo voorkomen we een hack en de problemen die daarbij komen kijken.

Direct contact opnemen