Shopping op social media, trap niet in de nepadvertenties!

Shopping op social media, trap niet in de nepadvertenties!

Oplichters, we zien ze steeds meer op social media, en helaas worden ze ook steeds slimmer. Zeker op Instagram en Facebook zien we steeds meer gesponsorde berichten door oplichters die hun zakken vullen door de onwetende social media gebruiker. Het is vrij eenvoudig om iets te bestellen en dat maakt het ook makkelijker om erin te trappen. Je krijgt uiteindelijk niks geleverd, geen reactie van de klantenservice of de website is op merkwaardige wijze verdwenen.

We geven je wat tips en advies om te zorgen dat het jou niet gebeurd.

 Contact opnemen

 

Hoe voorkom je dat je wordt opgelicht door deze partijen?

Zorg dat de website SSL-beveiligd is en het niet om een kopie gaat van een bekende betrouwbare webshop. Dit is te zien aan de URL die vaak net iets afwijkt van het origineel. Is het een webshop die er betrouwbaar uitziet maar geen naamsbekendheid heeft?

Check dan de volgende zaken:

  • Er is geen geldig webwinkel keurmerk aanwezig
  • Ze hebben geen reviews
  • Het KvK nummer is nergens terug te vinden op de website
  • Er staat geen telefoonnummer op de website en geen klantenservice
  • Een vestigingsadres is nergens te vinden, ook niet van een magazijn
  • Er is alleen een contactmogelijkheid door een contact formulier
  • Ze hebben geen groot assortiment, enkel het door jouw geselecteerde item

Verder is het handig om naar de prijzen te kijken, natuurlijk we blijven Hollanders en worden vaak wild van een mooie deal, maar soms zijn de deals te mooi om waar te zijn. Merkkleding of elektronica waarvoor je in reguliere winkels een x bedrag betaald en nu voor nog minder dan de helft te krijgen zijn komt vaak nooit aan of je krijgt neppe, gebrekkige artikelen.

Wil je zelf met je bedrijf gaan adverteren op social media? Wij hebben verschillende experts die je kunnen helpen bij het vormgeven en adverteren op Facebook, Instagram, Pinterest of Youtube.

Vraag maar raak!

Onder het mom, niet geschoten is altijd mis. contacteer ons

contacteer ons