Voordelen van sociale media marketing

Voordelen van sociale media marketing

Social media is vandaag de dag niet meer weg te denken. We gebruiken het dagelijks om in contact te blijven met de mensen om ons heen. Wist je dat een gemiddeld persoon ongeveer 100 minuten per dag op sociale media zit? Met dit grootschalige social media gebruik is adverteren via social media een goed middel om jouw diensten of producten te promoten of je branding te versterken.  

Als full-service marketingbureau is social media marketing ook zeker een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. Sociale platformen zoals Facebook en Instagram bieden vele mogelijkheden voor advertising maar ook voor branding en engagement met je volgers en klanten. In dit blog delen we graag de voordelen van social media marketing voor jouw bedrijf!

Waarom social media marketing?

Social media marketing is een krachtige vorm van marketing waarmee je jouw doelen kunt behalen. Hieronder lees je de voordelen en redenen waarom het adverteren via sociale platformen jouw merk en bedrijf een boost kan geven.

 

      1. Meer naamsbekendheid

Social media marketing is de ideale tool om meer naamsbekendheid te genereren. Veel bedrijven gebruiken platformen zoals Instagram, Youtube en Facebook ook voor hun branding. Door regelmatig unieke content te delen trek je steeds meer klanten en leads aan. Zorg dat de berichten passen bij jouw bedrijfsimago en jouw gewenste doelgroep aanspreken.

 

     2. Doelgerichte marketing

Met sociale media marketing kan je heel gericht adverteren op jouw doelgroep. Middels een goede doelgroep segmentatie kan je berichten plaatsen gericht op een bepaalde leeftijd, interesse, beroep of woonplaats. Hiermee bereik je de juiste personen met jouw campagne. Daarnaast kan je een funnel campagne bouwen waarmee je potentiële klanten in verschillende fases kan verleiden tot aankoop.

 

     3. Interactie met je klanten

Sociale media zijn de ideale platformen om directe interactie te hebben met je klanten en volgers. Deel de laatste nieuwtjes van je bedrijf, promoot acties of licht je belangrijke diensten uit. Daarnaast kan je met je volgers chatten als ze vragen hebben of hulp nodig hebben. Hiermee bouw je ook een sterke band op met je volgers waardoor ze trouw blijven aan jouw bedrijf.

 

     4. Kosteneffectiviteit

Social media marketing is erg kosteneffectief. Het aanmaken van een account is gratis. Je kunt daarnaast relatief goedkoop adverteren en al mooie resultaten behalen. Dit gaat hand in hand met het doelgericht adverteren. Met een laag budget op de juiste doelgroep adverteren kan al zorgen voor meer volgers en leads. 

 

    5. Verbetert je online zichtbaarheid

Door regelmatig op Facebook, Instagram en Linkedin te posten creëer je een sterke aanwezigheid op deze kanalen, maar het versterkt ook andere kanalen waarmee je jouw  online zichtbaarheid verbetert. Social media marketing in samenwerking met een SEO contentstrategie zal zijn vruchten afwerpen, zowel op korte als lange termijn.

 

    6. Bereik ook de mensen die niet per se naar je zoeken

Een social media campagne is een mooie manier om ook potentiële klanten te bereiken die niet per se op zoek zijn naar jouw dienst of product. Je doelt namelijk op interesses en gedrag van de gebruikers om hen te verleiden. 

 

    7. Geef het laatste duwtje om jouw potentiële klanten te overtuigen

Middels een remarketing campagne op bijvoorbeeld Facebook of Instagram kan je jouw websitebezoekers ‘achtervolgen’. Jouw verleidende advertentie verschijnt dan op hun tijdlijn waardoor je ze kan verleiden om toch die aankoop te doen of een offerte aan te vragen voor jouw diensten.

voordelen van social media marketing

 

Tips voor social media voor bedrijven

Wanneer je social media marketing inzet voor je bedrijf is het belangrijk om hier goed over na te denken en niet simpelweg maar iets op je tijdlijn te plaatsen. Graag delen we nog een paar tips om jouw social kanalen effectief in te zetten voor je bedrijf:

  1. Zorg voor relevante content dat aansluit bij je bedrijf
  2. Plaats regelmatig iets op je social kanalen
  3. Target op de juiste doelgroep
  4. Speel in op trends
  5. Promoot je berichten voor meer bereik

Verzamel likes, comments, volgers en uiteindelijk meer leads met social media marketing. Onze marketeers staan voor je klaar om van jouw social kanalen en campagnes een succes te maken. Schakel ons in en ervaar de voordelen van social media marketing!

Start met social media marketing